Om människans bästa vän

Hund, Träning, Valp

Social träning med din hund

Det är viktigt att lära hunden att trivas i olika miljöer redan som valp, den måste passa in i det sociala livet som du lever allt eftersom den växer och hittar sin nya plats med dig.

play_dog_training

Träning och rädslor

Den första tiden med din valp ska vara lugn och trygg, den ska lära sig att känna sig hemma med dig, sin nya miljö och dina närmaste. Mycket kan vara skrämmande för nykomlingen och den måste sakta få vänja sig vid främmande ljud och nya miljöer och det gäller att hitta sätt att låta valpen komma över sina rädslor och inte förstärka dem. Godis och leksaker fungerar ofta för att distrahera valpen och det gäller att ha tålamod och aldrig tvinga fram en situation

Miljö och koppelträning

Allt eftersom valpen blir tryggare så kan det vara en bra idé att ta med den till lite olika platser där man kan träna passivitet och att uppföra sig i koppel i olika situationer. Viktigt att man observerar om hunden känner sig osäker på något och inte göra en stor grej utav det utan gå lugnt ifrån den platsen, visa ingen oro och försöka igen efter någon vecka. Låt hunden observera människor, nya miljöer och andra hundar utan att bli alltför uppspelt och din träning kommer att ge resultat.