Om människans bästa vän

Katt

Att ha katt som husdjur

mysig katt

Som med så mycket annat så är vi olika vi människor och en del är hundmänniskor och andra älskar att ha katt som husdjur. Och som med hunden så blir katten vår bästa vän och någon som vi kommer att ha vid vår sida för många år framöver.

Jämfört med hunden så är katten mer självständig och klara sig hemma själv betydligt bättre än vad en hund gör. Med träning att använda sig av kattlåda så löser katten detta själv medans en hund behöver ut och rastas med jämna mellanrum. Med detta sagt så kan man inte bara lämna en katt vind för våg, utan man måste ta ansvar för det husdjur man skaffat sig.

Katten behöver aktiveras och det behövs köpa in olika leksaker och annat för att katten ska trivas i hemmet. Det kan vara fråga om klösbrädor och träd i olika modeller som katten kan aktiveras i och få klösa mot. Hos SuperCat hittar du det allt du behöver till din katt. Vi vill ju att katten ska får det så bra som möjligt hos oss och därför så ser vi till att det finns saker som är bra att ha som kattägare.

Om du funderar på att skaffa katt så är det några punkter du bör fundera på först, Expressen ger goda råd till dig tänker köpa katt för första gången. Innan du bestämmer dig att köpa just den katten, be att få komma och titta på kattungen innan köpet, kolla hur den har det hos uppfödaren och om den ser ut att må bra. Be även att ni har ett köpekontrakt som ni båda skriver under och be även om veterinärsintyg på avmaskning med mera.