Om människans bästa vän

Hund, Katt, Träning

Aktivera dina husdjur

Alla behöver vi någon form av aktivering för att känna oss tillfredsställd. Att aktivera dina husdjur är lika viktigt so m att du själv aktiveras. I och med att vi kanske under detta år har fått mer tid hemma så kanske katten inte haft det lika långtråkigt hemma utan kunnat aktivera sig med saker som du skaffat till den. Hunden får mer regelbundna promenader och fått mer aktivitet än vad den fått tidigare.

Aktivera din katt

Våra husdjur behöver någon form av aktivering som gäller både kroppsligt men också att huvudet får aktivera sig på något sätt. Det finns fina aktiveringsleksaker som man kan köpa på nätet som hjälper till med detta och får katten att arbeta lite mer än vanligt för att klura ut hur man exempelvis för ut godsakerna som man lagt i. Det finns massor med alternativ som du kan hitta hos SuperCat. Titta igenom sortimentet för att se om det finns något som skulle kunna intressera din katt. Köp ett par leksaker så du kan variera mellan dessa.

Aktivera din hund

En hund behöver också aktiveras, dock så får den en del av detta då man regelbundet går på promenader. Man kan under promenaden träna med sin hund och ge den uppgifter som den ska lösa. Det kan vara att man kommer till ett stort öppet fält där man kan släppa sin hund lös. Att bara kasta ut torrfoder inom ett litet område gör att hunden får använda sin nos för att leta upp godsakerna. Man kan också ha med sig någon boll eller annat som kan kastas och hunden får apportera. Se dock till att ha uppsikt om det kommer andra hundar eller människor där ni befinner er.